fbpx

Fruitteelt

Wij zijn Gertjan en Yvonne van Doorn. Sinds 2014 trotse eigenaars van Fruitbedrijf de Lindeboom aan de Beusichemseweg in ’t Goy. In de 2003 zijn we hier gestart met 3 HA nieuwe rassen kersen Laagstam geheel overkapt tegen de regen.

De 3e generatie die op deze locatie kersen telen. De Opa en Oma van Yvonne zijn gestart met hoogstamboomgaarden en de ouders van Yvonne laten eind jaren 80 met halfhoogstam. De kersenteelt is bij Yvonne er met de paplepel ingegoten. Daarnaast hebben we op deze locatie 5 Ha peren. Tussen Tull en t Waal en Cothen hebben we nog diverse boomgaarden met een omvang van totaal ca 50 Ha 90% Peren en 10 % appels. Alles telen we milieu bewust. Maar sinds 2018 hebben we 3 Ha boomgaard aangekocht waar we geheel volgens de biologische principe het appelras Natyra telen. Hier zien we voor bepaalde rassen wel toekomst in.

Yvonne draait sinds 2005 de verkoop van de kersen op deze locatie, en sinds 2010 de Landwinkel. Daarbij is in 2015 nog een feestlocatie bij gekomen waar ze vergaderingen, lunches, bedrijfsfeestjes en trouwerijen op locatie verzorgd.

Yvonne was als klein meisje graag in de boomgaard met haar vader te vinden. Bomen poten, trekker rijden als de oogst binnen gehaald moest worden. Maar met haar vader ging ze graag met de vrachtwagen mee naar de veiling of appels halen in de polder die haar vader daar had gekocht. Dit waren wekelijkse gezellige uitjes.

Bij de Landwinkel maken Yvonne en Gertjan de klanten en de gasten het graag naar hun zin. Zowel de oudere als de hele kleintjes. Zo hebben ze leuke traptrekkers en een speeltoestel voor de allerkleinste. Papa en Mama kunnen ondertussen lekker plaats nemen op de lounge of de picknicktafels onder het genot van een bakje koffie of een lekkere appel.

Ook geven we regelmatig rondleidingen in de boomgaard. Het is leuk om kinderen van de basisschool uitleg te geven wat er allemaal bij komt kijken om een mooie appel of peer in de winkel te hebben liggen.

Alles wat we doen doen we met heel veel Passie.

Geschiedenis

De locatie is herkenbaar door de oude doorrijschuur en de eeuwenoude Lindeboom. Vroeger kwamen hier paard en wagen die ze in de doorrijschuur konden stallen. De eigenaren konden dan overnachten in de herberg “de Laetste stuyver”. De Herberg is eind jaren 50 gesloopt en de schuur stond ook jaren op instorten. In 2003 is de doorrijschuur geheel gerenoveerd. (is een monumentale schuur) Hierna hebben de ouders van Yvonne Henk en Anny Diks het fruitbedrijf voortgezet. Eerst nog als gecombineerd bedrijf met wat koeien en een paar varkens. Maar Henk had niks met al dat Vee en is later met alleen de fruitteelt doorgegaan. Moeder Anny had 1 Hobbyvarken.